• 2023.03.24. 04:33

FIFA Ultimate Team oldala

www.fifa.gyufo.hu

FIFA 23

Szeptember 30-án jelenik meg a FIFA 23. Mint arról már korábban írtam, ez lesz az utolsó FIFA nevet viselő játék amit az EA Sports fejleszt, jövő nyártól már EA Sports FC néven kell keresnünk kedvenc játékunkat.

2022.09.30. péntek a normál verzió megjelenési dátuma, aki az Ultimate Editiont veszi meg 4 nappal korábban hozzáférhet a játékhoz. Idén is lesz 10 órás próba időszak, ami az Ultimate Edition megjelenése előtt elérhető lesz. A próba verzió is teljes értékű játék, ha letelik a 10 óra csapatunk nem fog elveszni, ahogy megjelenik a játék végleges verziója onnan tudjuk folytatni ahol abba hagytuk. Természetesen az App használható lesz, így a tradelés már mehet majd ezerrel.

A FIFA 23 megjelenik PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One, PC Windows (Origin és Steam) és Google Stadia platformokra. Demo idén sem érkezik.

Az Ultimate Edition vásárlók idén is ingyen tudnak frissíteni next-genre. Vagyis megveszed PS4-re a FIFA 23 Ultimate Editiont, majd később ha veszel egy PS5-t ingyen feltudsz frissíteni a PlayStation 5 verzióra. Ráadásul így 2 x 10 órát tudsz játszani a trial verzióval, ha van két konzolod is.

FIFA 23 megjelenési dátumok:

 • 2022. szeptember 30 – FIFA 23 megjelenés
 • 2022. szeptember 26 – FIFA 23 Ultimate Edition korai hozzáférés
 • 2022. szeptember 22 – FIFA 23 Companion alkalmazás
 • 2022. szeptember 21 – FIFA 23 Web App
 • 2022. szeptember 21 – FIFA 23 10 órás trial
 • 2022. szeptember 21 – FIFA 23 Team of the Week #1

Elindult a FIFA 23 előrendelés PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia és PC platformokra. Megjelenés szeptember 30.

Standard verzió:

 • Team of the Week 1-ből 1 játékos
 • Mbappé kártya 5 mérkőzésre
 • FUT nagykövetekből választhatsz egyet 3 mérkőzésre (Davies, Son, Vinicius Jr.)

Ultimate Edition:

 • minden amit a standard verzió ad
 • FIFA World Cup Heroes kártya (augusztus 22-ig előrendelve, a kártyát november 11-én kapjuk)
 • 3 nappal korábbi hozzáférés a teljes játékhoz
 • Ones to Watch kártya
 • Dual Entitlement: PS4 / Xbox One konzolról ingyenesen tudsz frissíteni nextgen konzolra
 • 4600 FIFA pont

Biztosan érkezik a FIFA World Cup Heroes kártyák közé:

 • Yaya Toure
 • Park Ji-sung
 • Ricardo Carvalho

Teljes a megállapodás: a Piemonte Calcio mind a 23 játékosa teljes stábbal együtt a Juventushoz igazolt – jelenti a mindig jól értesült Fabrizio Romano.

A FIFA 23-ba visszatér a Juventus, névvel, logóval mindennel. Így kell valamit bejelenteni.

A FIFA 23 elhozza a cross-playt az Ultimate játékmódokba. A legújabb FIFA epizódban már nem csak a saját platformunk játékosaival fogunk találkozni, hanem bárkivel az azonos generációból. Az egyik csoport lesz a PlayStation 4 és Xbox One platformok, míg a másik (next-gen) a PlayStation 5, Xbox Series X I S, PC és Stadia platformok. Valamennyi módra vonatkozik az újítás, így Division Rivals, FUT Champions, Online Draft, Friendlies és Online Seasons módokban is találkozhatunk ellenféllel másik platformról, kivéve a CO-OP játékmódban.

Közös lesz a transfer piac is. Nem csak egymás ellen tudunk játszani, hanem a transfer market is közös lesz. Itt a generációk se lesznek szét választva, egy közös nagy piacot kap a PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X I S és Stadia platform. PC és Nintendo Switch továbbra is különálló piaccal fog rendelkezni.

Újrahangolt kémia

Megváltozik a Chemistry rendszer a FIFA 23-ban. Eltűnnek az eddig ismert piros, sárga és zöld csíkok. Helyüket három gyémántból álló kijelző váltja fel a játékosok kártyáján. De a lényeg: minden játékos megkapja az alap statját attól függetlenül milyen pozícióba rakjuk, milyen nemzetből vagy bajnokságból vannak mellette más játékosok. Viszont minél több gyémántja van egy kártyának, attól nagyobb boostot kapnak a statjai. Gyémántot pedig úgy tud szerezni egy lap, ha minél több játékos van a csapatodban ugyanabból a bajnokságból és / vagy nemzetből. A régi rendszerrel eltérően nem kell közvetlen egymás mellett lenniük a jó összhang miatt. Például egy francia csatár és kapus gyémántot ad egymásnak, attól független hogy nem egymás mellett helyezkednek el a csapatban.

Viszont gyémántot csak akkor ad egy kártya a másiknak, ha a saját pozíciójában kezd. Vagyis egy francia ST csak akkor ad gyémántot a francia GK-nak, ha ténylegesen ST pozicióban van a pályán, és nem például az LW helyén. De ne felejtsük, az alap statjait akkor is tudja a kártya ha pl az ST LW helyén játszik, csak nem kap és ad gyémántot az extra boostért. Vagyis nincs negatív stat mint az előző részekben.

Pozíció változtatásra több lehetőségünk lesz a FIFA-23 mint korábban. Az LB kártyából tudunk RB csinálni és vissza, de CDM is módosítható lesz CB-re például. Minden játékosnak maximum három alternatív pozíciója lesz, és az erre létrehozott pozíció kártyával tudjuk azt változtatni. Nincsenek most már különböző pozíció kártyák, csak egy típus van amit felhasználva bármelyik alternatív pozícióra válthatjuk a játékosunkat.

A csapat chemistry és a loyalty kikerült a játékból, viszont megmarad a menedzser bónusz. Vagyis az edző ad egy gyémántot minden játékosnak aki vele egy nemzetből és / vagy ligából való. Bár a hűség (loyalty) bónusz kikerült a játékból, kapunk egy első tulajdonos (First owned player) jelzést a kártyákra. Tehát az olyan kártya amit packból nyitunk, SBC-vel vagy feladattal szerzünk kap egy 1-es számot a lapjára, aminek majd különböző feladatoknál lesz jelentősége mint eddig is.

Ikonok és Hősök

Az ikonok alapból három gyémánttal rendelkeznek ha a saját pozíciójukban játszanak, és minden más játékosnak két gyémántot adnak a csapatban. Vagyis az Ikonok mégjobban felértékelődnek, érdemes lesz mindenkinek egyet a csapatban tudni.

A Heroes kártyák is megkapják a három gyémántot ha a saját pozíciójukban játszanak, az azonos bajnokságban játszó játékosoknak kettő, míg az egy nemzetből való játékosoknak 1 gyémántot adnak.

Az új chemistry rendszert átveszik az SBC-k is, ahol például olyan követelmények lesznek, hogy minden játékos legalább két gyémánttal rendelkezzen.