• 2023.01.31. 05:57

FIFA Ultimate Team oldala

www.fifa.gyufo.hu

Nem meta a Lengthy

Bygyufo

nov 18, 2022

Nerfelte az új frissítés a Lengthy-t, nem meta már. Király, lehetne ezt magyarul is?

Nerf: egy játékos vagy játék mechanikának a csökkentése, gyengébbé tétele jó magyarosan.

Meta: a legjobban működő mechanika, tulajdonság, vagy simán legjobb “dolog” egy játékban. Ha mondjuk R1 + kör mindig gólt erdméynez míg más lövés nem, akkor például a Finesse shot a meta.

Lengthy: az egyik sebesség / testalkat tulajdonság a három közül a FIFA 23-ban. Idei újdonság, a játékosokat három féle csoportba sorolja a játék sebesség típus szerint: Lengthy, Controlled és Explosive. A játék megjelenésével egyértelmű lett, hogy a Lengthy nagyon műküdik. Egyrészt főleg a nextgen konzolokon, másrészt az előző években lassú, nagy testalkatú játékosok lettek durván gyorsak, megállíthatatlanok. Benzema, Haaland, akik tavaly szinte azonnal fodder áron mentek, idén a legkeresettebb és legdrágább gold lapok voltak. Valamennyivel jobbak voltak a régi gépeken is ezek a lapok mint tavaly, használhatók voltak, de az új generációs konzolon kb cheat mód volt.

Azonban a negyedik nagy update véget vetett a héten a lengthy tündöklésének, és bár még mindig használhatóbbak a játékosok mint tavaly, közel sincs már meg az a cheat mód, és mindenki kezd átállni controlled és explosive típusra.

Egy játékos sebesség típusát chemistry kártyával lehet változtatni, legyszerűbb ha felmész a Fubtin-re ahol minden játékosnál rögtön látod alapból milyen tulajdonsággal rendelkezik, és melyik chemistry mivé tudja alakítani.

A frissítés után Haaland TOTW lapja 400-ról 250 ezerre csökkent, de Mid Icon Cantona is 1 milliót veszített árából egy nap alatt.

Vélemény, hozzászólás?