• 2023.06.06. 09:13

FIFA Ultimate Team oldala

www.fifa.gyufo.hu

Újrahangolt kémia

Bygyufo

aug 19, 2022

Megváltozik a Chemistry rendszer a FIFA 23-ban. Eltűnnek az eddig ismert piros, sárga és zöld csíkok. Helyüket három gyémántból álló kijelző váltja fel a játékosok kártyáján. De a lényeg: minden játékos megkapja az alap statját attól függetlenül milyen pozícióba rakjuk, milyen nemzetből vagy bajnokságból vannak mellette más játékosok. Viszont minél több gyémántja van egy kártyának, attól nagyobb boostot kapnak a statjai. Gyémántot pedig úgy tud szerezni egy lap, ha minél több játékos van a csapatodban ugyanabból a bajnokságból és / vagy nemzetből. A régi rendszerrel eltérően nem kell közvetlen egymás mellett lenniük a jó összhang miatt. Például egy francia csatár és kapus gyémántot ad egymásnak, attól független hogy nem egymás mellett helyezkednek el a csapatban.

Viszont gyémántot csak akkor ad egy kártya a másiknak, ha a saját pozíciójában kezd. Vagyis egy francia ST csak akkor ad gyémántot a francia GK-nak, ha ténylegesen ST pozicióban van a pályán, és nem például az LW helyén. De ne felejtsük, az alap statjait akkor is tudja a kártya ha pl az ST LW helyén játszik, csak nem kap és ad gyémántot az extra boostért. Vagyis nincs negatív stat mint az előző részekben.

Pozíció változtatásra több lehetőségünk lesz a FIFA-23 mint korábban. Az LB kártyából tudunk RB csinálni és vissza, de CDM is módosítható lesz CB-re például. Minden játékosnak maximum három alternatív pozíciója lesz, és az erre létrehozott pozíció kártyával tudjuk azt változtatni. Nincsenek most már különböző pozíció kártyák, csak egy típus van amit felhasználva bármelyik alternatív pozícióra válthatjuk a játékosunkat.

A csapat chemistry és a loyalty kikerült a játékból, viszont megmarad a menedzser bónusz. Vagyis az edző ad egy gyémántot minden játékosnak aki vele egy nemzetből és / vagy ligából való. Bár a hűség (loyalty) bónusz kikerült a játékból, kapunk egy első tulajdonos (First owned player) jelzést a kártyákra. Tehát az olyan kártya amit packból nyitunk, SBC-vel vagy feladattal szerzünk kap egy 1-es számot a lapjára, aminek majd különböző feladatoknál lesz jelentősége mint eddig is.

Ikonok és Hősök

Az ikonok alapból három gyémánttal rendelkeznek ha a saját pozíciójukban játszanak, és minden más játékosnak két gyémántot adnak a csapatban. Vagyis az Ikonok mégjobban felértékelődnek, érdemes lesz mindenkinek egyet a csapatban tudni.

A Heroes kártyák is megkapják a három gyémántot ha a saját pozíciójukban játszanak, az azonos bajnokságban játszó játékosoknak kettő, míg az egy nemzetből való játékosoknak 1 gyémántot adnak.

Az új chemistry rendszert átveszik az SBC-k is, ahol például olyan követelmények lesznek, hogy minden játékos legalább két gyémánttal rendelkezzen.

Vélemény, hozzászólás?