• 2023.06.01. 03:34

FIFA Ultimate Team oldala

www.fifa.gyufo.hu

Maradona kártyai felfüggesztve

Bygyufo

márc 23, 2022

Kénytelen volt felfüggeszteni Maradona kártyáit az EA Sports a FIFA 22-ben, miután vita alakult ki a 2020-ban elhunyt Argentin legenda jogai miatt. Kikerült valamennyi Maradona kártya a packokból, draft módból és SBC-ből se lesz megszerezhető ameddig a jogi kérdések nem rendeződnek. Akiknek megvolt a kártya egyelőre úgy néz ki megtarthatják, illetve az árát fixálta a játékot fejlesztő EA.

Az EA korábban megállapodott Stefano Ceci-vel, Maradona egykori menedzserével és barátjával, aki elvileg Maradona jogait birtokolta. Azonban Stefano Ceci bizonyítani nem tudta hogy valóban Ő lenne a jogtulajdonos, most pedig az argentin bíróság kimondta, hogy a jogos tulajdonos a Sattvica – aminek tulajdonosa Maradona korábbi ügyvédje, Matías Morla. Vagyis a korábbi megállapodás az EA és Stefano Ceci között semmis, a kanadai fejlesztőnek a jogos védjegy tulajdonossal, a Sattvica-val kell megállapodnia.

Amíg ez tart, kénytelenek voltak Maradona lapjait felfüggeszteni és attól függően meddig tart a jogi vita, akár a FIFA 23-ban való szereplése is veszélybe kerül az egykori argentin zseninek. Ez egyébként nem csak a FIFA játékok esetében van így, hanem minden más videojátékok vagy brandet érint.

Vélemény, hozzászólás?